Suomen Kennelliiton ohjeistukset syksyn kokeita varten

22.11.2020

Suomen Kennelliiton ohjeet kokeiden, kilpailujen ja testien järjestämisestä

https://www.kennelliitto.fi/tietoa-meista/uutiset/kennelliitto-tarkisti-ohjeensa-kokeiden-kilpailujen-ja-testien-jarjestamisesta

Kennelliitto tarkisti ohjeensa kokeiden, kilpailujen ja testien järjestämisestä. Uusi ohje kumoaa 8.7.2020 annetun ohjeen. Lisäksi Kennelliitto antoi näyttelytoimikunnille ulkomaisia ulkomuototuomareita koskevan vahvan suosituksen.

Kennelliitto noudattaa tapahtumien järjestämistä ohjeistaessaan ja suosituksia antaessaan Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä aluehallintovirastojen linjauksia.

- Seuraamme tarkkaan koronaviruspandemiatilanteen kehittymistä. Tarkistamme ohjeistustamme ja suosituksiamme aina tarvittaessa, sanoo Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen.

- Kennelliiton alaisissa tapahtumissa mukana olevien terveyden ja turvallisuuden takaamiseksi on erittäin tärkeää, että kaikki eri toimijat – tapahtumanjärjestäjät, toimitsijat, tuomarit ja osallistujat – noudattavat annettuja ohjeita ja suosituksia, hän painottaa.

Tapahtuman osallistujatietojen kerääminen on terveysviranomaisten suositus

Ohjeeseen kokeiden kilpailujen ja testien järjestämistä ei tehty suuria muutoksia. Osallistujien yhteystietojen keräämistä koskevaa kohtaa tarkennettiin, sillä Kennelliitto ei voi ohjeistaa keräämään osallistujien yhteystietoja. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus on, että tartunnanjäljityksen helpottamiseksi tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjillä tulisi mahdollisuuksien mukaan ja muun lainsäädännön edellytyksin olla tiedot osallistuneista henkilöistä.

Tarkistetusta ohjeesta on poistettu maininta siitä, että tapahtuman ruokailu tulee hoitaa noutopalveluna ilman kahviota.

Kokeiden, kilpailujen ja testien järjestäjät voivat antaa vielä Kennelliiton ohjetta yksityiskohtaisempia ohjeita, mutta ne eivät saa olla ristiriidassa voimassa olevien viranomaismääräysten eivätkä Kennelliiton ohjeen kanssa.

Tilaisuuden järjestäjän tulee mahdollisuuksien mukaan informoida osanottajia etukäteen näistä erikoismääräyksistä.

Ohje kokonaisuudessaan löytyy täältä:

Suomen Kennelliiton lisäohjeet kokeiden turvalliseen järjestämiseen

https://www.kennelliitto.fi/tietoa-meista/uutiset/kennelliitto-tarkisti-ohjeensa-kokeiden-kilpailujen-ja-testien-jarjestamisesta

Kennelliitto antoi 20.8.2020 lisäohjeita kokeiden turvalliseen järjestämiseen. Ohjeet on laadittu erityisesti syksyn metsästyskoirakokeita varten.

Kokeissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n ja aluehallintovirastojen määräyksiä. Kennelliitto seuraa koronapandemiatilannetta ja päivittää ohjeitaan tarpeen mukaan, kun uusia viranomaismääräyksiä tulee.

Ulkomaalaisen ja suomalaisen ulkomailta saapuvan henkilön on Kennelliiton alaisissa kokeissa noudatettava viranomaisten antamia karanteenisuosituksia ja -määräyksiä ennen kokeisiin osallistumista.

Mikäli kokeessa ei noudateta annettuja ohjeita, on ylituomarilla oikeus keskeyttää koe, kilpailu, testi tai koesuoritus sekä poistaa tilaisuudesta henkilö, joka ei noudata ohjeita.

KENNELLIITON LISÄOHJEET>>>

27.12.2020Terveisiä PKHY:n puheenjohtajalta
27.12.2020Hirvenhaukkukoe tänään Kiteellä
24.12.2020Rauhallista joulua!
12.12.2020Hirvenhaukkukoe tänään Liperissä
12.12.2020Hirvenhaukkukoe tänään Kiteellä
28.11.2020SHHJ:n Hirvimestaruusottelu tänään Parkanossa
27.11.2020PKHY Mestaruuskokeen tulokset
22.11.2020SHHJ:n ohjestukset syksyn kokeisiin liittyen
22.11.2020Suomen Kennelliiton ohjeistukset syksyn kokeita varten
21.11.2020PKHY:n mestaruus-sivua päivitetty

Siirry arkistoon »